Categorías
Fotografia Arquitectura

Fotografia d´arquitectura

Per a mí, la fotografia d´edificis és com surtir a pescar: buscar el moment idoni i una bona dosis de paciència i il.lusió.

Tos sigui dit que aquest és un dels tipus de fotografia, que junt amb la de retrat, és de les que més m’agraden. Quan faig fotografia d’arquitectura i per assegurar un bon resultat acostumo a anar a la localització un parell de vegades com a mínim. La primera vegada que hi vaig em faig una situació de com incideix el sol i les ombres al llarg del dia i faig unes fotos a mode de prova. El segon dia vaig per feina, espero un dia amb la llum desitjada, ja sigui amb la llum de primera hora o la de la tarda, i faig una sessió completa.

La tècnica és la base

Tinc vàries maneres de plantejar la fotografia d’arquitectura. Una que m’agrada especialment i que em va ensenyar el mestre Daniel de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya és tirar-ne vàries des de la mateixa posició amb diferents llums del dia i la nit i barrejar-les amb el Photoshop. Queda un efecte fantàstic i natural, amb la mescla de la llum de dia i les primeres llums artificials de la nit.

image

Una tècnica innovadora per obtenir fotografies d’arquitectura més espectaculars.

Alta qualitat reduint costos

Una altra tècnica que sempre aplico en la fotografia d’edificis (gràcies altra vegada Mestre Daniel Manuel) és la panoràmica horitzontal o vertical d’unes quantes imatges per muntar-les després amb el Photoshop. La fotografia d’arquitectura presa d’aquesta manera, dobla o triplica la resolució en píxels, cosa que permet corregir perspectives sense perdre qualitat, aconseguint una qualitat semblant a la de les càmeres de gran format. Aquesta tècnica de fotografia d’edificis panoràmica ens permet alhora obtenir una imatge de gran qualitat ideal per a grans ampliacions. I tot això amb un cost mínim pel que fa a equip i infraestructura, ja que utilitzem una càmera DSLR de 20 Megapíxels. Però a l’utilitzar diverses fotos en una, obtenim una sola imatge brutal de 40 o 70 Megapíxels.

image

Així doncs, encara que m’encanta la fotografia de retrat, m’ho passo bomba també amb la fotografia d’arquitectura. És completament diferent una de l’altra i cadascuna té el seu encant. Mentre la fotografia de retrat o de moda la fas acompanyat, la foto d’edificis és solitària però joiosa. Em recorda la gent que li agrada anar a pescar. Tanmateix jo odio anar a pescar, però sempre que faig fotografia d’arquitectura em recorda la gent que pesca. Uns bons peixos i els altres bones fotos. I vàries coses ens uneixen: la solitud, la paciència, la il·lusió i la satisfacció.

Així doncs, si cerqueu un professional de proximitat, un fotògraf català enamorat de la fotografia d’arquitectura podeu posar-vos en contacte amb mi, sense compromís, gràcies.

Categorías
Fotografia de retrat

Fotografia de retrat

La setmana passada vaig fer pràctiques de fotografia de retrat. Volia practicar algunes tècniques de Photoshop que he après fa poc a l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya. Les proves han estat fetes amb una Canon D700 i un objectiu Tamron 35-200 que a 70 mm respon molt bé.

La sessió de fotos es va fer a Sabadell i com que era un intercanvi amb la model, vaig disparar com si fos una sessió de moda. La sessió i la fotografia de retrat va ser ràpida per diversos motius. Així i tot vam salvar algunes fotografies que van quedar interessants. El revelat i l’edició de fotos van fer la resta. El resultat el presento a continuació.

fotografia-retrat-barcelona
Fotografía revelada amb Photoshop

Amb el retoc fotogràfic de Photoshop vaig arreglar algunes cosetes. Primer de tot l’enquadrament. La fotografia era una mica curta a la banda de la dreta, li mancava aire i aleshores vaig afegir fons de textura de pedra i cabell que vaig treure d’una altra foto similar.

Una vegada feta aquesta primera part de la fotografia, mitjançant màscares vaig modificar el contrast, saturació, i vaig afegir uns tubs de llum degradats perquè la il·luminació perquè guanyés una mica.

Aquuesta és la fotografia de moda o de retrat, original sense edició:

fotografia-de-retrat-barcelona
Fotografía de retrat original sense revelar.

Espero que aquesta entrada us hagi servit per veure una mica la diferència i importància del revelat i edició en una fotografia de retrat.

Categorías
Fotografia Arquitectura

Súper grúa a Fort Pienc

La futura construcció d’un nou CAP al xamfrà Passeig de Sant Joan amb carrer Ali Bey, ha portat a prop de casa una enorme grua per transportar mòduls de construcció al mig d’aquesta l’illa de l’eixample de Barcelona.

Ampliació CAP al carrer Ali Bey

Des del balcó, he dedicat uns moments a fer fotografies durant els dos dies que la màquina de Grúas del Vallés ha estat instal.lada aquí al costat. L’ocasió pagava la pena.

He fet les fotos a la tarda a la caiguda de sol amb un filtre degradat de 3 punts. He revelat amb el Camera Raw i una passada pel Photoshop.

Ampliació CAP al carrer Ali Bey

Les fotos de maquinària, obres i fotografia de construcció sempre m’han agradat. Des de fotografia d’edificis, de cotxes, motos, avions passant per trens… i com no, fotografies de grues de gran tonatge com aquesta.

Grúa de gran tonatge

M’hauria agradat fer una bona fotografia nocturna de la grua en acció, vaig fer algunes però no m´han convençut… Potser un altre dia les publico.
A reveure i gràcies per visitar el meu Blog!